Frakt- och produktfakta

 Startsida

Rastlek o Fritids frakt- och installationskostnader

Här finner du information om våra priser både för installation och för frakt.
Om du inte hittar det du söker, var god och kontakta oss så ser vi till att hitta den bästa lösningen för just er.

MULTIRINK

                                   

FRAKTALTERNATIV – GAGARINK,  GAGAFOTBOLLSRINK, KINKPINGISBORD, övriga produkter

1. Rastlek o Fritid ordnar med frakten – kunden installerar på egen hand.

Vi har avtal med Fraktjakt och använder deras kontaktnät, DHL, Schenker mfl, för frakt när kund vill göra installationen själv. För två personer tar det 1-2 h att installera gagarinken. Skruvdragare, hylsnyckel/skiftnyckel och hammare är de verktyg som behövs, allt mtrl ingår. BasketDuellBord kan också installeras av kund. Gagafotbollsrink och Kingpingisbord installeras av Rastlek o Fritid.

2. Rastlek o Fritid fraktar och installerar produkten mot nedanstående kostnad

GAGARINK, GAGAFOTBOLLSRINK och KINGPINGISBORD

FRAKTALTERNATIV – RASTLÅDA, CARPETBALLBORD, KLÄTTERHUS

1. Rastlek o Fritid ordnar med frakten – kunden ”installerar” på egen hand.

Vi har avtal med Fraktjakt och använder deras kontaktnät, DHL för frakt när kund vill göra ”installationen” själv. Produkten är färdig att placera på önskad plats…

2. Rastlek o Fritid fraktar och installerar produkten mot nedanstående kostnad.

Vi använder PostNord och DHL som fraktbolag. Vi letar det billigaste för kunden varje gång.

Man kan välja att hämta sitt paket hos ombud (lite billigare) eller få paketet utkört. Skriv i beställningen vilket alternativ som önskas. Väljs inget alternativ får du det utkört.

VIRKESFAKTA:

Tryckimpregnerad trallbräda:  Virke med träskyddsklass AB innebär att det är avsett för användning ovan mark. Tryckimpregnering är en metod där man pressar in bekämpningsmedel i träet för att motverka röta, detta gör att det behandlade virket får en grön nyans. Allt vårt tryckimpregnerade virke är tryckimpregnerat enligt Nordiska Träskyddsrådets (NTR) regelverk. Miljömärkning: Sundahus B. Virket kommer från Norden.

MILJÖVÄNLIGASTE ALTERNATIVEN:

Thermowood Furutrall: Värmebehandlad trall innebär att träet värms upp i en syrefri atmosfär i slutet kärl till en temperatur på mellan 180-240° C i 10-40 timmar. Träets kemi förändras vid behandlingen och medför att skyddseffekten mot röta förbättras vilket gör att det inte behöver behandlas med någon ytbehandling för att behålla dess rötskyddseffekt. Virket får i och med detta en brunaktig färg som övergår till en gråaktig ton med tiden. Thermowood kan oljas för att bevara ursprungsfärgen. Miljömärkning: 100% PEFC Certified. Virket kommer från Norden.

LÄRKTRÄ, TRÄSLAG/PRODUKT Färg Ljus gulbrun med inslag av rött. Efter exponering av solens UV-ljus antar träet med tiden en silvergrå kulör. Beständighet mot röta Naturligt impregnerad och motståndskraftig mot fukt och växlande klimat. Sortering Enligt GOST 26002-83 i klasserna 1 till 3 med inslag av 4. Svarta fläckar kan periodvis uppstå p.g.a en kemisk reaktion mellan hartser och syror i träet samt luftpartiklar som ofta följer med regnvatten. Hur lång tid det tar att försvinna beror på de lokala förutsättningarna, inte minst ventilation och uttorkning. Lärkens växtstruktur kan resultera i spänningar vilket ger trallen en benägenhet att vrida sig efter montage. Träslagets höga densitet gör träet mer sprött vilket kan resultera i viss sprickbildning på ytan. Risken för vridning och sprickbildning reduceras om trallen behandlas med TRÄSKYDDSLASYR LÄRK 2,5L (900214322). Sprickbildning runt kvistar förekommer men förändrar ej brädans hållbarhet.

Produktfakta

Produktfakta Multirink

Då multirinkarna är gjorda i tryckimpregnerat virke kan det vara bra att kolla till bultarna ett antal veckor efter installationen och se efter om de behöver efterdras lite.

Produktfakta Gagarink

Då gagarinkarna är gjorda i tryckimpregnerat virke kan det vara bra att kolla till bultarna ett antal veckor efter installationen och se efter om de behöver efterdras lite.

 Produktfakta Rastlåda

Köparen står för kostnaden av underhåll och reparationer av de produkter som inhandlats från Rastlek o Fritid Sverige. Det gäller normalt slitage och ev. skadegörelse av produkterna.
Rastlek o Fritid Sverige står för kostnaden av underhåll/reparation som behövs pga tillverkning/installation utförd av Rastlek o Fritid Sverige. Gäller 1 år från installationsdatum.